Krista – Siberian Husky

Nu stiu cum e universul vostru…nu stiu daca langa voi traiesc animale…

Vreau sa aduc aici o parte din bucuria pe care o experimenteaza sufletul meu langa Krista.

Locuieste in casa mea de mai putin de un an…Poate unii dintre voi va puteti aminti cat era de mica…

Am primit-o intr-o cutie …cadou de Craciun :)….de la iubitul meu sot.

Prima intalnire a privirilor noastre a stat sub semnul temerii…Ea se temea de mine, pe mine ma ingrijora lipsa mea de experienta in cresterea unui caine. Avea o privire fioroasa :)….desi era atat de mica!..atat de mica si speciala…

IMG_4675

IMG_4692

Am privit ochii ei….Unul albastru, altul caprui cu putin albastru…Privirea ei imi vorbeste despre cer si pamant, despre cerul care va cuceri si pamantul intr-un final….

Era iarna. Primele plimbari le-a facut prin zapada.  Atunci alerga mult mai incet decat noi. Azi…alearga asemeni vantului….

_MG_9734

krista

Intr-o zi a mers la plimbare cu Daniel si cu tatal meu. A alunecat intr-un sant…A venit acasa plina de noroi :)…Dupa ce i-am facut baie a a dormit invelita intre paturile ei, in coltul ei….Ii era frig :)….

_MG_7421

Azi e puternica! Azi vaneaza! …(ieri a omorat un sobolan ..in alta zi un soarece…si cred ca tot ea a vanat gaina unui vecin….)…Instinctul de vanatoare nu o paraseste nicicand. E foarte diferita de mine. :)..De multe ori visam un caine melancolic, visator. Krista stie sa fie si asa. Uneori, cand sta linistita, ii vorbesc incet. Ea ma priveste in ochi si ma urmareste cu atentie. Apreciez atentia ei din momentele noastre de profunzime. Mi-ar placea sa fie atat de atenti si oamenii cand le vorbesc. Sa nu mai fie mereu cu gandul altundeva…decat aici.

Si ea ma priveste atent, cu un ochi albatru, cu altul brun cu albastru. Eu ma aplec si o sarut pe frunte. Ea inchide ochii….

Krista e foarte inteligenta. De multe ori ar putea sa para ca e un caine prostut. Ea nu executa comenzile doar asa, de dragul circului….:)….Pentru ea, daca ceva nu are sens, nu face.

Are un obicei mai nou…De o vreme stie ca in frigider e si mancarea ei. Cand ma vede, ma prinde de haine si ma trage inspre frigider maraind a fericire. Merg cu ea. Iau mancarea. Ea fuge inaintea mea afara. Stie ca acolo va primi ceea ce am luat din frigider.

Imi place felul in care deschide usile prin casa. Ador felul in care alearga inaintea mea si deschide usa de la intrare, apoi de la bucatarie…Ajunsa in bucatarie ia presul in gura si incepe sa se roteasca cu el in jurul meu…Prin asta ma cheama la joaca :).

Daca intrati pe poarta si va stie s-ar putea sa o vedeti ca alearga si vine cu ceva in gura la voi. Deobicei ia covorasul ei albastru. Daca nu il gaseste ia orice..chiar si o mica piatra…si vine si alearga in jurul vostru. E semn ca va cheama la joaca. Sa nu va temeti de ea. E de multe ori cea mai ospitaliera fiinta din casa.

Krista nu refuza niciodata jocul. Are mereu energie pentru asta.

_MG_4907

Krista e plina de dragoste, energie, entuziasm….Krista e cainele meu jucaus. plin de profunzime.

14 gânduri despre „Krista – Siberian Husky

Adăugă-le pe ale tale

    1. :)…si mie mi-e frica uneori de Krista…mai ales cand sunt foarte obosita si nu pot sa fiu pe faza cand sare sau are chef de joaca. pe mine nu ma asculta intotdeauna. singura persoana care are autoritate aproape 100% asupra ei e daniel. Eu sunt considerata de ea o prietena din haita ei :))….cateodata se crede sefa mea si incepe sa se certe cu mine…

      Apreciază

  1. Fain,

    Sotia mea isi doreste un Husky. O sa fie printre primele cumparaturi dupa ce ne mutam in casa ce-o vom face cand va da Bunul.

    Numele ii va fi Dante, daca e mascul. Daca e femele, ma mai gandesc. Conventia a fost ca sotia alege rasa si eu numele.

    De-abia astept! Sper ca sunt jucausi si protectori cu copii mici.

    Apreciază

    1. Va va schimba modul de viata un husky. Nu intr-un mod negativ. :)…Sunt f jucausi. Inca nu stiu cat sunt de protectori cu copiii. Cand vin copiii la noi in vizita, krista se joaca cu ei. Nu o las nesupravegheata pentru ca mi-e frica sa nu raneasca copiii in joaca. Krista e inca adolescenta..nu are maturitatea necesara in ceea ce priveste jocul. 🙂
      Cum e viata cu un suflet de copil langa voi?

      Apreciază

      1. Cred ca fiecare parinte redescopera viata prin fiecare copil pe care il il creste, si asa este si cu noi. Redescoperirea vine atat prin ochii micutului, cat si prin reorientarea noastra ca parinti, nemaifiind doar doi, avand atentia intredptata unul spre altul. In cazul fericit as putea spune ca relatiile din familie, mai ales atunci cand sunt copii, sunt un chip al relatiilor din Treime, fiecare daruindu-se celorlalti.

        Pragmatic, suntem mai responsabili, mai nedormiti si in general mai imbucurati sa tinem in brate un om.

        Apreciază

  2. Imi place la nebunie cum o descrii pe Krista. Parca transpui gandurile mele in cuvintele tale. Eu am un mascul, alb pur. Pacat ca sunt din Ploiesti..

    Apreciază

  3. Ce frumoasa este Krista. Si acei ochi imi topesc inima.

    Am vrut sa imi iau si eu un Husky dar imi e tare mila de ei pentru ca vara stiu ca o duc tare greu cu caldurile de acum… Au nevoie si de mult spatiu si tot ce ii pot oferi eu e curtea si eventual curtea+ gradina. Mie mi se pare cam putin asa ca nu are rost sa il chinui. In schimb, tu il poti duce la plimbari lungi de tot pe camp, prin sat.

    Sa iti traiasca!!!

    Apreciază

      1. E de inteles de ce ai luat decizia asta. Oricum sunt sigura ca noii ei stapani o iubesc asa cum ai facut-o si tu. Se vede din randurile asternute mai sus ca tineai la ea.

        Apreciază

Lasă un comentariu

Blog la WordPress.com.

SUS ↑