Dragul meu Rafael, (pagini de jurnal)

Saptamana trecuta am fost din nou la ecograf. Te-am vazut pentru a treia oara, iubit si asteptat copil!

Mi s-a spus ca s-ar putea sa existe niste probleme…s-ar putea sa fie ceva in fiinta ta plapanda. Nu stiu exact ce. Nu mi s-au dat prea multe detalii. Peste o saptamana va fi nevoie sa merg din nou la ecograf. Oamenii mari simt nevoia sa supravegheze, de a controla.

Tu sa nu te temi. Tu stai linistit in Bratele Celui ce a spus “sa fie” si ai fost. El te-a creat si El cunoaste fiecare madular al tau.

Zeci de intrebari mi-au cuprins mintea zilele acestea. Ma intrebam ce ai putea avea, ce te-ar putea incomoda, ce ti-ar putea crea dureri. M-am pomenit de multe ori cu sufletul aproape sufocat in teama, intrebari, lacrimi.

Numele tau vorbeste despre un Dumnezeu care vindeca…Eu cred in minuni, eu cred in vindecari miraculoase in ceea ce te priveste pe tine.

Vreau sa se intipareasca in fiecare celula a sufletului tau un lucru: indifferent de cum vei veni, indifferent de cum vei calatori pe pamant, indifferent de toate cele ce pot parea stanci prapadite si nori grei, noi te vom primi sit e vom iubi. Pentru noi esti un dar, un dar nemeritat. Pentru noi esti o minune, dragul nostrum Rafael. Minunile nu pot fi poveri decat atunci cand uitam de ce calatorim pe sub soare. Cand purtam in noi scopul calatoriei ne e nespus de clar ca nu mai traim pentru noi. Doar atunci vedem ca secundele din timp, ca faramele din paine, ca stropii de apa si patura pe care nu le daruim, ne saracesc. Cand simtim ca adunand ne imbogatim, atunci am uitat cine suntem si incotro ne indreptam.

Dincolo de toate, vreau sa mai stii ca ma amuz de miscarile tale in mine, de poc-pocurile ce le primesc in burta, de felul in care imi raspunzi cand te strig.

O taina atat de mare nu o pot cuprinde…

Uneori plang de bucucrie la umbra ei..

Azi a fost soare, Rafael!

(10 februarie 2010)

…………………………………………………….

Am fost din nou la ecograf. Ni s-a spus ca esti bine…

Ne-am bucurat foarte tare! Te asteptam cu mare drag. In 15 sau 22 martie merg sa te vad din nou.

Nu pot descrie uimirea si bucuria ce alearga prin mine cand te privesc.

Ultima oar ate-am vazut mancand. Ai deschis gurita, ai scos limba, ai inchis gurita..Apoi, ti-am vazut piciorusul in miscare. Ti-am auzit pulsul sangelui…

Am privit bataile inimii tale.

Esti o minune!

Te-a vazut si Daniel catre sfarsit. Data viitoare speram sa te putem fotografia.

Cat despre felul in care te simt in mine, vreau sa stii ca esti plin de energie. Te simt foarte des: uneori te rostogolesti, alteori sughiti, alteori ma palesti cu piciorusele sau manutele (asta doar tu stii).

Acum, cred ca tu cantaresti peste o jumatate de kilogram. Esti format cu totul…de acum doar te ingrasi. Toate organelle tale au fost modelate.

Esti o opera de arta unicat. Cred ca atunci cand vei iesi din mantecele meu, cand ne va fi descoperita unicitatea si frumusetea ta, intregul suflet va inalta cantece spre slava Celui ce a spus sa fii…si ai fost.

(26 februarie 2010)

PS: De atunci am mai fost de cateva ori la ecograf. Uneori ni s-a spus ca e bine, alteori nu era tocmai bine….De asta va spun ca Singurul care le stie pe toate e Creatorul nostru. Cand va veni Rafael, vom stii daca e bine sau nu, daca sunt doar incercari ale credintei sau daca suntem chemati la o altfel de jertfa.

7 gânduri despre „Dragul meu Rafael, (pagini de jurnal)

Adăugă-le pe ale tale

  1. imi amintesc cum urmaream povestea ta Andree…
    cand erai copil, si iubeai tot ce-avea aripi….
    cum s-au schimbat apoi orizonturile si-ai intalnit mana lui Daniel…
    cum a-ti crescut impreuna, aripile voastre devenin intr-o zi de septembrie, una…
    cum ne-am vaut pentru prima data, dupa ce l-am intalnit pe Daniel la biserica, si-am intrebat de tine..
    cum m-ai ascultat cantand, la telefon, fara sa stiu…
    Imbratisarea din parc… si prajitura…
    cadoul cu melodii, si inregistrarea in Micul Print…
    Zilele cu struguri, din camera mea…
    mai stii?
    cadoul primit de la tine, cadou scump si valoros pentru sufletul meu…
    inca il ascult, cand ma simt daramata de circumstante… si prea obosita sa citesc… 🙂

    Apoi… cum drumu vostru a fost umbrit sau incalzit de soare… cum ati stiut sa va iubiti frumos, cum a-ti fost exemplu pentru mine si altii… ca Dumnezeu inca mai scrie povesti de dragoste curate…
    apoi… momentele in care ne-am intalnit, si-am povestit despre noi… am invatat una de la alta…
    apoi, cand a aparut Krista…
    si pisica respinsa de toti…
    cand a-ti lasat orasul… ca sa v apropiati de El si de voi ( unul de altul ) in satul copilariei noastre…

    revederea din octombrie…
    bucuria imbratisarilor…
    prima zapada impreuna…
    casutza cu ferestrele spre soare..
    povestile noastre…
    bucuria impartasita, printre primii…
    prima jucarie pentru Rafael…
    apoi, teama de-a merge cu masina, toti trei, in mijlocul ditre doua istorii …. ( Vultureni si Soimeni )
    … rasetele..
    ramas-bun-ul …
    conversatiile la telefon…
    linistea ce-mi aducea fiecare cuvan rostit de El prin tine…

    Acum, puii lui Krista,
    amintirea unei ierni trecute si o toamna deja invechita…
    noile voastre trairi…
    pregatirea pentru intampinarea lui Rafael..

    Ma gandeam azi, la toate acestea…
    cum mi-a fost dat sa le respir uneori departe. alteori aproape de voi…
    Astept cu nerabdare, sa scriem un nou capitol despre voi doi…
    vorbind acum de 3 … 🙂

    Pe curand prietena draga…
    povestea Lui cu voi, continuua…
    Controlul este asigurat!
    Astfel de momente, mereu s-au trait mirific , prin credinta!!!

    Apreciază

  2. Din cand in cand intru pe blog sa iti mai citesc gandurile, dar de data aceasta m-am intristat sa vad ca mijlocul bucuriei pe care o simtiti asteptand fatura minunata din pantecele tau, exista si ingrijorare…de aceea vreau sa iti spun ca orice v-a fi pana la urma sa nu pierdeti speratna si mai ales credinta in Acela care v-a creeat pe voi si acum pe Rafael, sa nu uitati ca El nu face nimic la intamplare pentruca are un scop cu fiecare creatura a Lui. Noi vrem sa va fim alaturi si sa stiti ca puteti conta pe noi pentru orice aveti nevoie pentruca ne sunteti foarte dragi si sunteti niste prieteni minunati. Domnul sa va binecuvinteze si sa fie ajutorul vostru in toate!

    Apreciază

  3. Si eu din cand in cand mai vizitez blogul tau. De fiecare data imi incant ochii si sufletul cu gandurile si lucrarile tale. Si cititnd gandurile tale am observat ca Tu esti o incurajare pentru altii si nu noi pentru tine. Dumnezeu lucreaza in moduri cum nici nu ne asteptam. Fii binecuvantata, tu si pruncul care creste in tine. Isaia 41:10

    Apreciază

  4. Draga Andreea,
    Iti citesc blogul de ceva timp, insa nu am comentat niciodata. Te-am gasit cautand pe google obiecte lucrate manual. Am petrecut multe ore aici si ti-am citit site-ul de la cap la coada, deoarece mi-am dat seama ce persoana extraordinara esti. Draga Andreea, sper ca Rafael sa fie bine. Imi doresc sa gasesc pe blogul tau un articol in care sa ne spui tuturor ca fiul tau este sanatos!

    Apreciază

  5. Draga Andreea!

    Citesc si recitesc ce scrii,in multe ma regasesc altele incerc sa le inteleg…
    Am fost atat de intristata cand am citit despre Rafael,iar de o vreme incoace intru in fiecare zi pe blogul tau sa aflu vesti ,vesti bune despre voi.
    Esti un om minunat.

    Apreciază

    1. momentan nu prea pot sa mai postez lucruri noi….multumesc pentru cuvintele frumoase. am nascut de curand…:)…rafael e bine. eu trec prin clipe mai grele…e o perioada de acomodare si cere timp….Mi-e dor si mie sa mai postez cate ceva pe aici dar momentan nu se poate

      Apreciază

  6. E un scump de copilas Rafael, multumim Domnului ca totul s-a desfasurat cu bine! In curand o sa am si eu o comoara mica:) sunt f f entuziasmata:)! fiti binecuvantati!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Blog la WordPress.com.

SUS ↑