Pedagogia Waldorf

Despre pefagogia Waldorf am auzit prima oara la  Conferinta  de Sanatate Mintala a Copilului si Adolescentului. Mi s-a parut o alternativa minunata la scolile normale de stat. Azi, cand il observ pe Rafael si ma cunosc pe mine prin el cred si mai tare acest lucru. Pentru cei care vor sa isi creasca ALTFEL copiii si nu isi permit sa faca homeschooling cred ca este o alternativa sanatoasa. 🙂

3 gânduri despre „Pedagogia Waldorf

Adăugă-le pe ale tale

  1. buna seara,
    ma intereseaza si pe mine foarte tare subiectul acesta al unei „alt fel de scoli”. De cateva zile ma tot framant ce hotarare sa iau in acest sens, sa optez pentru o scoala”umbrela” sau sa merg mai departe cu scoala copiilor asa cum o stim? Cum Waldorf nu este decat in cateva orase, ce se poate face? stiu ca sunt parinti care paractica homeschooling, dar vad ca este o problema totusi in eliberarea diplomei de bacaloreat, adica nu se elibereaza . alta problema este si faptul ca trebuie cumva sa te feresti, nefiind prea legala scoala de acasa. Sunt cam confuza, de aceea te intreb daca ai tu ceva argumente in acest sens?

    Apreciază

    1. Buna seara!
      Pentru ca al meu copil e inca mic si nu ne-am lovit de sistemul romanesc de invatamant iti pot trimite un grup de pe facebook pe acre sunt inscrisa. E un grup cu parinti din Romania care practica homeschoolingul si cu siguranta ei au raspunsuri la aceste intrebari. Da, asa e, din pacate Waldorf e doar in cateva orase din tara si inca mai exista o imagine proasta despre aceasta forma de invatamnt. Stiu ca eu aveam niste vecini in copilarie care mergeau la o scoala Waldorf. In imaginatia mea de atunci era o scoala a celor incapabili. Am devenit extrem de uimita, cand mi-am vazut vecinii (oameni simpli, f modesti, cu o familie destramata) ca incep sa cante la instrumente, sa modeleze tot felul de vase din lut… Atunci nu intelegeam cum se poate sa existe o astfel de scoala. O asociam cu scoala profesionala, cu un loc al oamenilor incapabili.
      La prima conferinta de sanatate mintala la care am participat a fost invitat un profesor din Germania parca. El a vorbit despre scoala aceasta ca despre o altfel de terapie care ajuta foarte mult copiii sa depaseasca anumite probleme pe care le au (cu referire la cele psihice). Dupa ce am vazut filmarea aceasta am inteles si mai mult ceea ce o data judecam si recomand parintilor o astfel de scoala. Mi se pare ca spre deosebire de scolile normale e atenta la sufletul copilului si cred ca un copil poate invata mult mai mult intr-o astfel de scoala despre Dumnezeu decat intr-o scoala de teologie..il ajuta sa se inteleaga, sa se descopere in raport cu Divinitatea nu numai la nivel teoretic ci si la nivelul faptelor, al trairilor…
      Eu imi doresc tare mult sa fac homeschooling. Si as merge pe o combinatie Unschooling – Waldorf. :)…Cam pe sistemul acesta merg si acum (cand Rafael are 2 ani si 5 luni).

      Apreciază

Lasă un comentariu

Blog la WordPress.com.

SUS ↑