Scrisoare adresată unui copil…martir al un sistem bolnav

Dragul meu copil,

tu locuiești azi în Cer, acolo unde nu e nici plâns nici durere, acolo unde Dumnezeu e în toate. Acolo unde te scalzi în Dragoste și nu ai nici o teamă, nici una….

d5

Știu că cei de acolo pot să vadă suferința celor ce încă locuiesc pământul, pot să vadă ceea ce noi pământenii încă nu putem. Pentru mine ești unul dintre sfinți. Port icoana ta în portmoneu de 5 ani. A fost o vreme când am vrut să fac din ea armă, ca să nimicesc pe cei ce te-au ucis în pântecul meu, dar cred că tu ai trimis spre mine energia iertării și cred că tu i-ai iertat și ai uitat tot și am ales și eu să iert, dar de uitat nu voi uita niciodată, decât Dincolo. Rănile s-au închis, dar au rămas urme….așa cum au rămas și în palmele Mântuitorului meu după răstignire.

Urma cea mai mare e golul din pântecul meu fotografiat de un ecograf ….e locul din care sufletul tău a plecat spre Dumnezeu…și acel gol rămâne. E adevărat că a fost umplut cu Dumnezeu, dar are forma ta și nu poate fi confundat.

d1

Îți scriu ție și tuturor martirilor, victime ale unui sistem medical incompetent. Rugăciunile voastre încep să se audă, lucrurile încep să se miște…încet cu adevărat…dar se mișcă. Martirii au fost sămânța care a produs marile schimbări în lumea acesta….

d6

Scriu cu gândul la martirii din spitalele țării noastre care au murit mult prea repede lăsând goluri mari, deși scrisoarea te are ca destinatar pe tine, rod al iubirii noastre.

Era data de 19 noiembrie 2012 atunci când am simțit prima oară că locuiești în mine. De entuziasm și bucurie în următoarele zile m-am odihnit mai greu. A apărut o agitație psihomotorie pe fond de oboseală și mult stres (locuiam la oraș pe atunci, renovam apartamentul și eram antrenată în conflicte). La recomandarea soțului meu mergem la Secția de Psihiatrie a spitalului de psihiatrie din Cluj, sectia adulți, însoțiți de Y, medic psihiatru, un prieten. Mă consultă medicul de gardă în cabinetul lui și îmi spune că voi primi tratament și pot pleca acasă. Medicul părăsește pentru o vreme cabinetul și revine cu altă propunere (după părerea mea influențat de cei de afară). Facem 2 teste de sarcină și apoi decidem tratamentul.

Sunt de acord. Prietenul psihiatru aduce 2 teste de sarcină și acestea mi se fac în baia secției închise de pshiatrie…într-un loc tainic și ascuns…unde să nu știe și să nu vadă nimeni ce se petrece. Ambele teste ies negative. Era o sarcină care avea mai puțin de două săptămâni de la concepție. Pentru cei care nu au copii poate e greu să creadă că femeia are instincte și ea poate simți din clipa unirii cu soțul ei că o veșnicie va crește în ea. Asta am simțit și eu….

Testele ies negative. Prietenul psihiatru părăsește secția, soțul meu e scos afară fără explicații.

Eu devin nespus de speriată, mă arunc spre porțile care mi-au părut de fier…porți închise. În jur asistenți de gardă și medici…mă încolțesc cu toții într-o cămasă de forță și mă leagă strâns. Sunt un pacient periculos….

Dumnezeu face că printre asistenți să fie una cunoscută mie. O știam dintr-o internare precedentă și pe atunci am aflat că a fost asistentă în spitalul de ginecologie. O întreb pe ea: nu există nici o altă cale să arăt că sunt însărcinată în afară de aceste două teste.

Spune cu teamă în ochi (de mine sau de sistem) că NU. Că testele sunt singura metodă….Poate era totuși o lipsă de incompetență pentru că orice om informat poate știi că la doar câteva zile de la concepție o analiză de sânge va arăta acest lucru.

(Nu mi s-a făcut nici o analiză de sânge în cele 2 săptămâni de internare)

Atunci aud o voce a unui medic înger „liniștește-te că doar așa va fi bine„…M-am liniștit, dar totuși sunt legată pentru două ore de un pat, cu mâinile încrucișate, simțind puternic senzația de sufocare.

d3

Medicul înger îmi spune: „vei primi o hârtie pe care trebuie să o semnezi…cum că ești de acord cu internarea.„ (ca scurtă paranteză …nu am primit nici o hârtie deși legea pacientului spune că acesta nu poate fi internat fără voia sa)…Dar iată că legile sunt făcute ca să fie încălcate de oameni cu două fețe, de oameni fricoși, de oameni cu inimi de piatră.

 

http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_sanatatii_mintale.php

 

Îi rog să mă dezlege pentru că am un prunc în pântec.

O infiermieră mă leagă și mai strâns : „n-ai nici un copil, ești nebună.”

Am mai întrebat o singură dată un asistent: nu credeți că pot fi însărcinată?

NU! nu ești…

Sunt dusă și ținută o săptămână în secția închisă. Sunt un pacient periculos…

Când intru acolo am impresia că am ajuns în IAD. un loc întunecat, cu oameni legați de pat, lipsit de dragoste. O pacientă, cu numele de Andreea, având aceeași vârstă cu mine mă întreabă când ajung:

„Oare am murit și aici e iadul?„

Mă uit spre ea și sunt copleșită de durerea ei. Era acolo de câteva săptămâni și nimeni nu i-a spus că acela nu e iadul…deși azi cred că e cel mai mare iad pe care l-am trăit pe acest pământ în viața mea. Singurul lucru care trăda că e doar o formă a iadului de pe pământ era o fereastră prin care se vedea Cerul și posibilitatea noastră de a scăpa de acolo. Fiecare cum știe și cum poate…

O tristețe uriașă îmi devenise învelitoare în acea noapte. Știam că va veni izbăvirea și aș fi dorit să vină îna cea seară, dar Dumnezeu mi-a îngăduit să stau mai mult pentru că avea să-mi dea lecții mari acolo.

d4

(in fotografie e tatal meu cu nepotii lui, un alt om persecutat de sistemul nostru in spitalele de psihiatrie, sectia INCHISA. Are rani multe si traume imense)

Am făcut Facultatea de Asistență Socială și din cauza că tatăl meu avea diagnostice date de medicii psihiatrii am vrut să cunosc mai mult despre acești pacienți marginalizați. Am făcut practică și voluntariat în secțiile cu cei mai „periculoși„ pacienți din cluj : la Jucu, unde erau cele mai grave cazuri de copii cu dizabilități psihice și la Borșa, unde sunt închiși zeci de pacienți ..unii pe viață. Dar ca simplu observator n-aș fi avut capacitatea să empatizez cu adevărat cu aceștia. Am reușit doar după ce am devenit asemeni lor…un pacient al unui sistem bolnav, condus de frică.

Diagnosticul care mi se pune este de : SCHIZOFRENIE NEDIFERENȚIATĂ.

Citez din biletul de iesire:

EPICRIZA

„Pacienta în vârstă de 26 de ani cunoscută clinicii din internările anterioare s-a internat de urgență…„

vreau să specific că nu m-am internat, că am fost internată cu FORȚA. Eu am cerut tratament și am vrut să plec acasă pentru că aveam un prunc de 2 ani acre mă aștepta și care a suferit enorm din cauza separării de mine. Am fost internată cu forța de asistenti si medici, iar sotul meu a fost scos afara fără sa stie ce mi se intamplă. A auzit doar un sunet de disperare in urma căruia a ramas si el cu rani si traume.

„…cu o simtomatologie dominata de agitatie psihomotorie, idei delirante de interpretare, influenta, mistice, halucinații, interoceptive și viscerale, insomnii mixte„

de acord cu toate în afară de halucinații și idei delirante de interpretare pentru că după iesirea din spital am refacut testul de sarcina si a iesit pozitiv, eram insarcinata. Asa că as putea diagnostica de aceasta data sistemul si medicii ca avand IDEI DELIRANTE DE INTERPRETARE, cat despre ideeile mistice vreau sa specific ca majoritatea medicilor psihiatrii nu cred in Dumnezeu si pentru ei o relatie personală cu Acesta este diagnosticată cu schizofrenie… 🙂

„A beneficiat pe secție de tratament medicamenos cu hipnoinducator (nitrazepam), antipsihotic incisiv (haloperidol), antipsihotice atipice (nisperidona si olanzapina) cu evolutie favorabila.”

Am beneficiat e oarecum nepotrivit spus…pentru că in urma acestora, la doar o saptamana de la externare sarcina mea s-a oprit din evolutie. Un tratament atat de puternic, agresivitate in privire si cuvinte, plus o camasa de forta care mi-a cuprins cu putere pantecul nu pot sa consider a fi un beneficiu pentru o femeie insarcinata.

A urmat si un chiuretaj prin care trupul meu a simtit o rupere nenaturala, nefireasca…si tot trupul meu a urlat ddupa pruncul acesta mort inainte de vreme…

Să vedem acum ce scrie pe prospectele acestor medicamente in legatura cu o sarcina:

 

Nitrazepam

Sarcina şi alăptarea

Studiile efectuate la animale au evidenţiat efecte teratogene pentru unele benzodiazepine. La om, administrarea de doze mari de benzodiazepine în ultimul trimestru de sarcină poate determina apariţia hipotoniei şi a detresei respiratorii la nou-născut. După câteva zile până la câteva săptămâni poate să apară un sindrom de abstinenţă.

TERATOGEN -= Care produce malformații, anomalii 

Ca urmare, în primul trimestru de sarcină benzodiazepinele trebuie utilizate numai dacă este absolut necesar; în ultimul trimestru se recomandă evitarea dozelor mari.

Haloperidol: 

Sarcina şi alăptarea

Au fost raportate cazuri izolate de malformaţii congenitale, de aceea haloperidolul trebuie utilizat în timpul sarcinii numai dacă beneficiul terapeutic matern justifică riscul potenţial pentru făt.

Nisperidona

Sarcina şi alăptarea

adresaţi-vă medicului înainte de a utiliza RISPERIDONA dacă sunteţi gravidă, dacă intenţionaţi să rămâneţi gravidă sau dacă alăptaţi. Medicul dumneavoastră va decide dacă puteţi folosi acest medicament.

Olanzapina

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Spuneţi medicului dumneavoastră cât mai curând posibil dacă sunteţi gravidă sau credeţi că aţi putea fi gravidă. Nu trebuie să luaţi acest medicament dacă sunteţi gravidă, decât după ce discutaţi cu medicul dumneavoastră. Nu trebuie să luaţi acest medicament în perioada în care alăptaţi deoarece OLANZAPINĂ LPH poate trece într-o cantitate mică în laptele matern.

………………………………

„Şi în acelaşi timp, adunându-se mulţime mii şi mii de oameni, încât se călcau unii pe alţii, Iisus a început să vorbească întâi către ucenicii Săi: Feriţi-vă de aluatul fariseilor, care este făţărnicia.

Că nimic nu este acoperit care să nu se descopere şi nimic ascuns care să nu se cunoască.

De aceea, câte aţi spus la întuneric se vor auzi la lumină; şi ceea ce aţi vorbit la ureche, în odăi, se va vesti de pe acoperişuri.

Dar vă spun vouă, prietenii Mei: Nu vă temeţi de cei care ucid trupul şi după aceasta n-au ce să mai facă.

Vă voi arăta însă de cine să vă temeţi: Temeţi-vă de acela care, după ce a ucis, are putere să arunce în gheena; da, vă zic vouă, de acela să vă temeţi.”

(Cuvintele Mântuitorului meu Isus Hristos)

 

Copilul meu, ești un martir,ucis de incompetența unui sistem medical, de frica lui …

Un sistem bolnav e alcatuit din oameni bolnavi…

Poate de acolo de lângă Dumnezeu poți mijloci pentru acest sistem bolnav și plin de frică, în care dragostea de Dumnezeu lipsește.

Uneori cred că ați fost doi prunci…

Dacă ești băiat te numești Ioachim: „Iahve (Dumnezeu) a indreptat”, sau „Iahve a ridicat”.

Dacă ești fată te numești Ana: „a avea mila, a binevoi”.

Sfinții mei dragi (pt ca am avut un vis in care erati un baiat si o fata) voi purta mereu icoana voastră in portmoneu…iar daca timpul o va uza o voi pastra in pântecul meu de-a pururi. Am și eu sfinții mei în Cer pe care Îi rog să mijlocească la tronul lui Dumnezeu pentru căderea acestui sistem bolnav și pentru RENAȘTERE.

pentru medici competenți conduși de dragoste și nu de frică

pentru smerenie

pentru acceptarea că există și alte opțiuni decât cele învățate în Facultățile de Medicină pentru tratarea pacienților

pentru unitate

pentru a se acorda atenție și sufletului și nu doar trupului…

Pentru că un sistem medical bolnav nu va putea să vindece niciodată!!!

ci doar să cârpească….

Dragii mei, sistemul a spus:

„Andreea Stanciu – schizofrenie nediferențiată” recomandându-mi să nu am niciodată copii ca nu cumva boala psihică să fie lăsată moștenire….

Sistemul ar vrea să extermine boala prin oprirea procreării fără să vadă că tocmai aceasta îmbolnăvește și mai mult societatea noastră, făcând-o să nu mai găsească sensul. Sistemul e orb și nu vede că spitalele lui sunt tot mai pline cu cât el e tot mai competent, dar noi vedem…

d7

Pentru că noi știm că adevărata cale spre vindecare nu e FRICA ci DRAGOSTEA.

Și noi știm că adevărata înțelepciune se află în Cuvintele lui Dumnezeu și în împlinirea Voii LUI. Și vom trâmbița cu toată ființa acest adevăr…

 „Cât pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu: pe Domnul, Dumnezeu, Îl fac locul meu de adăpost, ca să povestesc toate lucrările Tale.” 

(Biblia)

Eu nu am ascultat verdictul medicilor ci pe al lui Dumnezeu:

„Andreea Stanciu, copilul MEU, vindecat de Dragostea MEA, imputernicita sa aiba copii, mulți copii daca ea va dori și dacă vor fi de folos mântuirii ei„

d9

Pentru că nebuni nu sunt cei din spitalele noastre de psihiatrie…Luați aminte la asta…

Acolo toți vorbesc și strigă de Dumnezeu, acolo toți sunt asemeni proroocilor de odinioară pe care sistemul îi ține închiși pentru că nu mai suportă să îi audă, pentru că ei strigă cum nimeni nu o face în țara noastră:

EXISTĂ DUMNEZEU!

…………………..

„Nebunul zice in inima lui: „Nu este Dumnezeu!” S-au stricat oamenii, au savarsit faradelegi urate, nu este niciunul care sa faca binele.

 Dumnezeu Se uita de la inaltimea cerurilor peste fiii oamenilor, ca sa vada daca este cineva care sa fie priceput si sa caute pe Dumnezeu.

Dar toti s-au ratacit, toti s-au stricat; nu este niciunul care sa faca binele, niciunul macar.

„Si-au pierdut oare mintea cei ce savarsesc nelegiuirea, de mananca pe poporul Meu cum mananca painea, si nu cheama pe Dumnezeu?”

 Atunci vor tremura de spaima, fara sa fie vreo pricina de spaima; Dumnezeu va risipi oasele celor ce tabarasc impotriva ta, ii vei face de rusine, caci Dumnezeu i-a lepadat.

. O! cine va face sa porneasca din Sion izbavirea lui Israel? Cand va aduce Dumnezeu inapoi pe prinsii de razboi ai poporului Sau, Iacov se va inveseli, si Israel se va bucura.”

(Biblia)

d2

Eu am căutat altă cale pentru vindecarea mea. Tu drag bolnav? Tu ai curaj să cauți altă cale decât cea pe care sistemul o impune vieții tale?

d8

Dragostea… să ne fie haină tuturor…

 

 

 

 

14 gânduri despre „Scrisoare adresată unui copil…martir al un sistem bolnav

Adăugă-le pe ale tale

  1. Offf Andreea. Esti puternica! Ai trecut prin multe incercari si nu te-ai dat batuta. Esti curajoasa si ma bucur ca poti sa scrii despre intamplarile tale. Numai asa poti sa-ti vindeci ranile sufletesti. Fii binecuvantata femeie!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Am fost internată și eu de mai multe ori la psihiatrie, pentru depresie și insomnie, dar numai credința în Dumnezeu și rugăciunile m-au ajutat, până la urmă, să mă ridic!

    Apreciază

  3. Andreea, suflet luminos, am lacrimat pana in adancul inimii de mirare si de durere ca asa ceva se intampla.
    Pace sufletului tau bun si imbratisat de aripile Lui!
    Lumina sa va fie calauza.

    Apreciat de 1 persoană

  4. Am rămas fără cuvinte draga mea… Prin câte ai trecut dar nu ți-ai pierdut nădejdea și credința. Dumnezeu te-a izbăvit din toate și Doamne, cât de puternică ai devenit… Foarte mult te admir și mulțumesc Domnului pentru tine, suflet minunat. Mă rog ca El să-ți vindece cicatricile din sufletul tău și să umple golurilor rămase cu miresme de pace și dragoste dumnezeiască.

    Apreciat de 1 persoană

  5. Andreea , cu lacrimi în ochi am citit ce ai scris si mă gândeam ca Dumnezeu vrea sa te desavarseasca , intocmai ca pe Fiul Lui Preaiubit , prin suferință.. desi ma gandesc ca nu e usor deloc in asemenea momente.. in Cuvântul Lui scris avem promisiunea că ” El, e cu noi, cu nici un chip nu ne va părăsi!” El ti- a dat putere și iti va da în continuare ptin orice ar fi să treci . Ferice de tine , suflet drag !
    Dumnezeu să continue acest proces de sfințire in viața ta și sa te faca tot mai asemenea Fiului Său. Mulțumesc ca împărtășești cu noi!
    Esti o binecuvântare!

    Apreciat de 1 persoană

  6. Andreea , cu lacrimi în ochi am citit ce ai scris si mă gândeam ca Dumnezeu vrea sa te desavarseasca , intocmai ca pe Fiul Lui Preaiubit , prin suferință.. desi ma gandesc ca nu e usor deloc in asemenea momente.. in Cuvântul Lui scris avem promisiunea că ” El, e cu noi, cu nici un chip nu ne va părăsi!” El ti- a dat putere și iti va da în continuare prin orice ar fi să treci . Ferice de tine , suflet drag !
    Dumnezeu să continue acest proces de sfințire in viața ta și sa te faca tot mai asemenea Fiului Său. Mulțumesc ca împărtășești cu noi!
    Esti o binecuvântare!

    Apreciază

  7. Nu se poate uita asa o marturie vie, si nici nu se cade, ci daca a randuit Domnul sa fie data catre lume, catre mine, atunci e pentru a ne folosi de ea spre indreptare de cuget si mantuire.
    M-am intors, ca inima imi da ghes sa adaug si cuvintele datatoare de nadejde, pentru toti aceia incercati, care se lasa incercati de Dumnezeu – acestea:

    https://doxologia.ro/editorialistii-bisericii/cele-20-de-fericiri-ale-sfantului-paisie-aghioritul

    Nadejde nesurpata si mantuire tie si familiei voastre, Andreea si Daniel!

    Apreciază

  8. Inteleg, si desi nu este o consolare, intr-un fel este: macar sarcina era extrem de micuta. Nu doresc nimanui sa cunoasca durerea extrema – pierderea unei sarcini mari. Baietii mei (erau gemeni) sunt sper ingeri, atat de iubiti\doriti. Sa mergi plina de emotie cu sotul la eco si sa ti se spuna sec – au murit. Cat am urat modul in care am fost tratata in spitalul de stat, pusa la gramada cu femeile venite la avort, internata cu contractii puternice 1 saptamana pt a naste 2 copii morti. Am urat spitalul care nici macar nu mi-au dat voie sa imi vad baieteii, sa ii ingrop – pt ca in Ro nu sunt echipati pt prunci morti in uter si pt mamici care pleaca din maternitate cu mainile goale.

    Apreciază

  9. Aşa zice Domnul: „Glas se aude în Rama, bocet şi plângere amară. Rahila îşi plânge copiii şi nu vrea să se mângâie de copiii săi, pentru că nu mai sunt”. (Ieremia 31, 15)
    Oameni buni, Dumnezeu sa va dea putere sa petreceti mai departe in aceasta vale a plangerii!
    Sa slaviti neincetat numele Sau si prin cele ce le-ati trait sa intelegeti durerea atator altora uitati de oameni, dar nu si de Dumnezeu.
    Rugati-va si inchinati-va la Bistrita Sf Grigorie Decapolitul care a fost invrednicit de Dumnezeu sa aline aceste suferinte ale psihicului, rugati-va Sfantului Efrem cel nou!
    Dumnezeu sa va intelepteasca!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Blog la WordPress.com.

SUS ↑