Mă simt onorată să fiu mamă de veșnicii (săptămâna 2)

 

A nins, a nins din nou cu bucurie pe umerii unui suflet prabusit sub proprile-i temeri.

A nins cu gânduri noi pe cărarea minții mele, pe bolovanii aceia ce ingreunau mersul.

A nins!

w17

(hai să ascultăm în timp ce citim

………………………………….

Ce bine e să te despietrești plângând de bucurie că Dumnezeu e cu tine după ce zile după zile părea că și-a evaporat Duhul din ființa ta.

Poate ți s-a întâmplat și ție să te simți părăsit, uitat, neiubit. Te asigur că acea clipă a regăsirii tale în brațele lui Dumnezeu deși întârzie, va apărea…Acolo , în El, vei afla din nou cine ești și pentru ce merită să pășești. Lumina ce n-o mai vedeai va străluci cu noi înțelesuri.

Când va ninge vei știi de îndată că viața e frumoasă!

w13w11w9w6w5

Zilele mele se aseamănă cu un maraton în care mâinile aleargă în toate părțile. Fără să știu le-am antrenat în ultimii ani pentru asta. Sunt mereu pline…cu un copil de aproape 7 luni și nici când acesta doarme lipit de inima mea ele nu au odihnă. Sunt lucruri de aranjat, e nevoie de hrană caldă în anotimpul acesta rece, sunt vase de spălat, un prunc mai mare ce trebuie școlit, gânduri de scris.

M-am obișnuit cu durerea mâinilor și deodată ajung să nu o mai simt.

De cele mai multe ori mănânc haotic, cu două mânuțe întinse spre bolul meu, furculița aruncată pe linoleu, cu o presiune pe stomac.

Când caut odihnă pentru mâini și le eliberez mintea rămâne activă pentru că unul dintre copii are ceva de spus ori de gângurit, pentru că trebuie organizate la acest nivel toate cele de trebuință casei noastre.

w16 (2)w16w14w8

Mă pierd pe mine ca să îi cresc pe ei…

Mă pierd stând și privind jocul lor, răspunzând întrebărilor, ordonând casa, gătind.

Mă pierd în bucățile acestea rupte din mine, în nevoile lor…

Mă pierd ca să pot modela veșnicii.

Această jertfă care epuizează câteodată mă redefinește. Această pierdere a mea e cel mai mare câștig pe care îl pot contabiliza când mă gândesc ce cresc de fapt. Toate lacrimile pe care le vărs de frustrarea renunțării ajung să îmi ungă inima, să mi-o îmbărbăteze fără de cuvinte.

Cu sudoare de gânduri și sentimente trec prin zile, dar deplin încredințată că ceea ce fac are un sens veșnic. Când nu am mai văzut sensul, când eram în adâncimea depresiei, mi-a fost mult mai greu să mișc mâinile.

IMG_5495

Într-o zi am strigat mut către Dumnezeu:

„Nu știu de ce fac ce fac. Dacă ne-ai dăruit copilul și casa de oaspeți cred că e voia Ta să le avem. Te rog dăruiește-mi și resursele emoționale de care am nevoie pentru acestea. Nu mai văd sensul.”

Mă plimbam haotic prin casă și nu mai găseam odihnă pentru frământările mele, părea că au secat izvoarele Puterii…pentru mine.

w1

Dumnezeu mi-a răspuns în ritmul LUI. M-a smerit în timpul Lui și mă ridică cu Dragsotea Lui atunci când e de folos mântuirii mele să o facă.

Toate gemetele care au erupt din prăpastia cea adâncă printr-o magie neînțeleasă s-au făcut scară a redefinirii mele.

w4w3w12w2w19w18

Această abandonare continuă m-a înzestrat cu o adâncă trăire:

MĂ SIMT ONORATĂ SĂ FIU MAMĂ DE VEȘNICII!

eu, cea păcătoasă…

eu, cea neputincioasă,

eu, cea împiedicată…

și permanent resuscitată.

mamă…de veșnicii…

Ca un copil mic și neștiutor Îl întreb pe Dumnezeu:

„Doamne, chiar mă crezi în stare de asta?”

Îl țin pe cel mic în mâini și privesc cu uimire spre chipul lui.

w15Această fărâmă dependentă de mine va deveni om mare, va fi cel mai probabil mult mai înalt decât mine, va avea o voce puternică și pași iuți. Acest pui are potențial să schimbe locul în care va trăi, aducându-L pe Dumnezeu mai aproape prin viața lui.

Azi nu știe să rostească decât câteva silabe, antrenându-se printre suspine și hohote de râs din brațele mele.

Ce onoare! Ce onoare de nedescris să plece spre lumea cea largă oameni ce au fost prunci purtati pentru o vreme de brațele mele. Ce onoare! Ce privilegiu fără margini să cresc cu răbdare opere de artă fără sfârșit!

Ah! cât sens primesc dintr-o dată clipele lungi, nopțile nedormite, lacrimile, durerile, oboseala, frustrările, …chiar și depresia.

IMG_5499

Mulțumesc Doamne pentru veșniciile din casa mea!

 

16 gânduri despre „Mă simt onorată să fiu mamă de veșnicii (săptămâna 2)

Adăugă-le pe ale tale

  1. Esti atat de puternica si curajoasa! fiecare rand asternut pe hartie o dovedeste.
    Multumim pt incurajari!!!… Dumnezeu sa te binecuvinteze!

    Apreciază

    1. Interesant cum de acolo din tine se vede curaj si putere :). În perioada asta am simțit contrariul. Dar nebănuite sunt căile LUI. Multumesc! Binecuavantari sa vina din plin si peste viata ta!

      Apreciază

  2. Desi nu am copii, si nici mâinile obosite, ma regăsesc in anumite trăiri ale tale in perioada asta! Am înțeles ca uneori Dumnezeu isi retrage mâna Sa, si ne lasa pe noi sa înaintam singuri, pășind prin credinta, fara simțire. E ca si cum am pași in întuneric știind ca la capătul tunelului trebuie sa fie fie lumina. Ma bucur de biruința ta! Infinit de bun Esti Doamne!

    Apreciază

    1. Draga mea, multumesc ca ma lasi sa stiu asta despre tine. 🙂 Multumesc ca mi-ai scris despre Dumnezeu!!! Azi am intrat in universul plin de pace si frumusete al blogului tau. Esti deosebita!!! Si incredibil de talentata.

      Apreciază

      1. Multumesc Andreea, dorinta mea este aceea de a deveni si eu maini ale Lui in aceasta lume umbrita de confuzie si iubire de sine! Tot ce am este al Lui, nimic pentru mine, totul pentru El.. din El, asta e cea mai frumoasa si reala motivatie de a trai! 🙂

        Apreciază

  3. Minunat! E un greu minunat acela de a fi mama…si cred ca oboseala si neputinta ne smeresc.. Dar multumesc pentru aceasta nadejde: cat suntem pe Pamant sa ii crestem pentru El, frumos si temeinic, ca robi umili, dar plini de daruri… Asa sa ne ajute Dumnezeu!

    Apreciază

  4. Sincer mi-au dat lacrimile…ce pot să spun decât că m-am regăsit în exprimarea ta despre experiența de a fi mamă… și eu am primit două veșnicii, prin harul Domnului! Multumesc că mi-ai reamintit de bunătatea Lui în mijlocul greutății vieții.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Blog la WordPress.com.

SUS ↑