Portret de husky…mica prezentare a fiecarui catel

Masculul 1

Noi l-am numit bursucel :)…Uneori, eu, ii mai spun ursulet.

E foarte pufos si are o privire blanda…desi in ultimele zile l-am surprins de multe ori maraindu-si fratii si aratandu-si barbatia. Krista il cearta cand se joaca prea dur cu fratii lui…:). Pare cel mai grasut…din cauza ca e pufos. Seamana cu tatal lui. Are blana mai deschisa la culoare si ochii de un albastru senin. Pare un mare intelept in miscarile lui leganate…Ii place foarte mult sa doarma pe spate. Inima noastra s-a legat foarte tare de el.

Masculul 2

E cel mai voinic, cel mai greu dintre toti. Se vede inca de acum masculinitatea din el. Se bate adesea cu bursucel. Inca nu stim care e seful dintre ei. Poate in urmatoarea perioada ne vom da seama care pe care intimideaza. Acest mascul e negru cu alb si are pe spate o mica pata alba. Seamana cu mama lui. Are ochii albastri..de un albastru profund. Cand il privesti in ochi poti vedea vanatorul din el, poti vedea puterea si viteza.

Femela 1

Am numit-o bursucica pentru ca seamana cu fratele ei, bursucel si cu tatal ei. E mai deschisa la culoare, are ochii albastri..uneori e un albastru ce pare a ascunde o teama. Mie imi pare foarte responsabila pentru haita ei, ingrijorarea ei e parca datorata temperamentului ei atasat. Ea face cea mai multa galagie. Cand unul din fratii ei cadea din adapostul lor, ea alarma casa. Prin ea aflam cand ceva nu e in regula afara. Cand o vad scotand suntele inalte mi-o imaginez la maturitate. Asa mica cum e, isi ridica capul spre cer (ca un lup) si incepe sa scoata sunete specifice rasei. Simt in ea ceva protectiv, ceva ce in nici unul din ceilalti nu am vazut. Inca nu pot defini foarte bine in cuvinte trairea.

Femela 2

E cea mai mica dintre toti. Se muleaza atat de frumos in palme, pare atat de fragila si neputincioasa pe langa ceilalti. Totusi..totusi in ea exista ceva ce spune mult despre rasa ei. Are o privire foarte fioroasa, in contradictie cu dimensiunile ei. Are ochii albastri. E nespus de voinica. Se bate cot la cot cu baieteii. Seamana foarte tare cu Krista la privire. Asa am cunoscut-o si eu pe krista. Avea o privire foarte fioroasa, te intimida. Treptat s-a transformat intr-o privire profunda, ganditoare…dar care, in adanc pastreaza salbaticia, instinctele inconfundabile ale rasei. E o combinatie de alb si negru. Are un buchet de 4 fire albe pe blanita ei neagra. Eu am fost fascinata cand le-am descoperit. Ii place sa doarma adunata.

Femela 3

Seamana foarte tare la culoare cu femela 2. Spre deosebire de aceasta e mai mare si parca cu o privire mai blanda. Si aceasta pastreaza duritatea in ochii ei albastrii. Aceasta duritatea provine si din cauza negrului care contureaza ochii lor. Pe parcurs se va schimba putin. Azi am tinut-o in brate. Era linistita. Ma privea fara ezitare, ma studia…Privirea ei imi vorbeste despre Maretul meu Creator. Operele Lui de arta sunt dragoste si rabdare, detaliu si armonie…

Femela 4

Ea seamana putin cu masculul negru. Are si ea o pata alba pe spate. E putin mai deschisa la culoare. E o combinatie de negru, alb si gri. Pe burta are trei pete negre pe albul pur. E fetita cu care eu am facut terapie in zilele stresante. Si ea e mai micuta. Imi placea sa o iau sa o adorm in palmele mele si apoi sa o privesc cum respira, cum viseaza. Cand si-a deschis ochii si m-a privit prima oara, am simtit ca intalnesc o parte din cer. Si ochii ei sunt albastri. E linistita…ca o inflorire…

6 gânduri despre „Portret de husky…mica prezentare a fiecarui catel

Adăugă-le pe ale tale

  1. Si eu as vrea un catelus numai ca eu stau la bloc si mai am un teckel….Imi plac foarte mult acesti puiutzi, sunt foarte frumosi, sun deosebitzi si merita sa aiba stapani deosebiti.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Blog la WordPress.com.

SUS ↑