Dragul meu Rafael (dintr-o dimineață de iarnă)

c1

În această noapte am dormit mai puțin și am avut toate simțurile treze…ca s-ți aud mișcările, să-ți simt temperatura, să-ți păzesc visele. M-am trezit înaintea luminii de visul tău însoțit de cuvintele: ,,Elefantul stă lângă Hari.,,

Te-am mângâiat și am luat mâna ta moale în mâna mea.

Am rămas așa, asculând un șoarece prin tocul ușii… 

Când s-a arătat primul fir de lumină prin ferestrele mici m-am ridicat…mânată de gândul de a-ți scrie înainte ca să înceapă foșnetul prin casă.

Hari e singura ființă trează…pe lângă mine. Latră gros de câte ori trece cineva pe drum. Și la fiecare lătrat al ei îmi amintesc ce frumos a rânduit Dumnezeu lucrurile pentru ca ea să fie cățelușa noastră. Vroiam să aducem în casa noastră un pui de câine pentru tine, un mioritic care să ne devină și paznic. După o scurtă avntură am găsit un anunț pe internet: cu pui de mioritic de vânzare. În fotografie puii aveau câteva săptămâni. 🙂

Cu siguranță îți vei aminti mereu ce surpriză am avut când am ajuns în fața porții și am găsit 6 câini mari care lătrau cu putere. Și tu și eu am spus că nu vrem un câine așa mare și fioros, un câine care atunci când sare ne dărâmă, un câine crescut și necunoscut.

Vezi dragul meu că azi Hari, unul din acei câini fioroși e al nostru. Dumnezeu a purtat de grijă și a știut fiecare amănunt al vieții noastre. E câinele ideal….numai Dumnezeu putea să aleagă atât de bine pentru noi.

Îmi amintesc cum din acei câini mari și mulți m-am întâlnit cu privirea ei și am rugat stăpâna să îl aducă afară. Am mângâiat-o și ea s-a lipit de picioarele mele…iar inima mea de mamă a fost atât de înduioșată…Am văzut cum o ființă mare și puternică devine blândă și supusă. S-a risipit toată teama. Știam că prezența ei va aduce siguranță în serile în care stau singură într-o casă cu porți și uși deschise.

De după picioarele lui tati, cu urme de teamă ai spus să o luăm.

Procesul vostru de împrietenire a fost puțin mai lung. Acum te culci pe trupul ei, o plimbi în lesă, alergi pe dealuri cu ea…. și ești fericit că ai animale.
c3Visul tău cel mai mare la vârsta de 4 ani și jumătate e să-ți faci o fermă cu animale multe. Ai în plan să aduci girafe, elefanți și multe feluri de animale în satul nostru. Vrei să faci o fermă mare și nu vrei să sacrifici animale pentru a le mânca. Te-a zdrobit imaginea unui porc sacrificat în satul nostru…

Ai început să îți faci planuri legate de întinderea fermei, de aprovizionarea cu hrană pentru animale.

c4Într-o zi, Pisu a prins un șoarece. În timp ce se juca cu el prin șură tu l-ai văzut. Împreună cu tati l-ați salvat și l-ați pus într-un borcan (spre disperarea mea). L-ați adus în cameră și mi-ai spus că e noul animal de la fermă. Erai foarte fericit că ferma ta se extinde.

Eu m-am apropiat la insistențele tale …cu scârbă…de borcan. Aveam prejudecăți multe legate de șoareci. M-am înmuiat de uimire. Toată inima mea cânta: Toate le-ai creat, pe toate Mâna Ta le ține, toate-mi spun că Tu ești Creator!

Era o altă minune ce a poposit în casa noastră. Am privit-o mult: tu, eu, tati.

Am lăcrimat lângă exclamațiile tale: Mami ce ochișori frumoși are! ce urechiușe….

Așa se face că am petrecut o noapte cu șoarecele în cameră…în borcan.
c2

În ziua următoare i-ai contruit o casă în șură și i-ai dat drumul. Ai lăsat borcanul cu mâncare și gândul că el se va întoarce să mănânce…și poate le va povesti fraților lui despre noi.

Uneori îl cauți. E unul din animalele unei  ferme ce crește …dintr-un sat de deal din România.

După ce ai văzut ieri împreună cu Daniel un documentar extraordinar despre elefanți ai găsit nume pentru unul din elefanții ce va veni la fermă: Max.

Ți-ar plăcea să locuiești în Africa, să te trezești, să ieși afară și să vezi animale mari.

c5Eu îți sorb visele și mă liniștesc în dragostea ta MARE pentru fiecare animal… o dragoste ce poate nu ar fi putut să se manifeste într-un cartier din Cluj, printre blocuri și betoane, în parcuri de plastic.

Tu te-ai adaptat în întregime la sat. Vorbești țărănește la perfecție, nu te deranjează noroiul, mănânci mâncare simplă, ai sta mereu printre animale, te joci, cercetezi, muncești …

IMG_9132

Dumnezeu ajută dacă îți arunci toată nădejdea în palmele Lui. El e Cel ce aduce elefanți și girafe într-un sat mic, El e Cel ce mută munții și înmulțește pâinea din casa ta, El e cel ce-ți poartă de grijă.

 „Eu am căutat pe Domnul, şi mi-a răspuns: m-a izbăvit din toate temerile mele.
 Când îţi întorci privirile spre El, te luminezi de bucurie, şi nu ţi se umple faţa de ruşine.
 Când strigă un nenorocit, Domnul aude şi-l scapă din toate necazurile lui.
Îngerul Domnului tăbărăşte în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie.
Gustaţi şi vedeţi ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El! 
Temeţi-vă de Domnul, voi, sfinţii Lui, căci de nimic nu duc lipsă cei ce se tem de El!
 Puii de leu duc lipsă şi li-e foame, dar cei ce caută pe Domnul nu duc lipsă de niciun bine.
Veniţi, fiilor, şi ascultaţi-mă, căci vă voi învăţa frica Domnului.
 Cine este omul care doreşte viaţa şi vrea să aibă parte de zile fericite?
 Fereşte-ţi limba de rău, şi buzele de cuvinte înşelătoare!
 Depărtează-te de rău şi fă binele; caută pacea şi aleargă după ea!
 Ochii Domnului sunt peste cei fără prihană, şi urechile Lui iau aminte la strigătele lor.
 Domnul Îşi întoarce faţa împotriva celor răi, ca să le şteargă pomenirea de pe pământ.
 Când strigă cei fără prihană, Domnul aude şi-i scapă din toate necazurile lor. Domnul este aproape de cei cu inima înfrântă şi mântuieşte pe cei cu duhul zdrobit.
De multe ori vine nenorocirea peste cel fără prihană, dar Domnul îl scapă întotdeauna din ea.”
Psalmul 34
 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: