Săptămâna 3 (din cugetele inimii mele)

Iată că a sosit iar vremea despletirii gândurilor mele. Cu zecile stau încâlcite prin mine, amestecându-și conținuturile și tînjind după o ordine care să le statornicească.

Azi am decis să-i scriu unui copil, locuitor al tărâmului de sub soare. Îi scriu pentru că îl iubesc, pentru că e întâia floare a iubirii noastre, un canal prin care Harul lui Dumnezeu mă modelează zi după zi.

E o pagină a jurnalului meu pentru el, o altă îmbrățișare dăruită inimii lui veșnice și totodată dăruită inimilor de om care caută.

q1

Copilul meu,

există două adevăruri: adevărul lumii și adevărul lui Dumnezeu. Acestea nu seamănă deloc unul cu celălalt, dar în viața ta și în viața oricui, ajung să se amestece. Tu va trebui să înveți diferențierea, separarea lor,  iar mai apoi alegerea conștientă a unuia dintre acestea spre a-l trăi.

Vei observa cu ochii adevărul lumii pentru că acesta e întotdeauna evident și captarea lui în țesuturile ființei tale e firească, nu necesită efort. Acesra promite mult pentru aici.

Cu inima liniștită vei găsi adevărul lui Dumnezeu. Pentru ca acesta să dicteze acțiunile tale e nevoie de multă disciplină. Acesta promite mult pentru Țara spre care pășim prin viața de aici.

q3q4

Primul dintre acestea te invită la compromisuri, la jumătăți e măsură pe când celălalt te îndemnă să stai în picioare drept, îmbrăcat în adevăr și căutând sfințenia.

Icoanele lumii acesteia vor să fure atenția ta și când te-au captat îți cer să-ți închini clipele vieții în fața lor. Ele sunt strălucitoare, , îmbibate în sclipici, foarte atrăgătoare. Iau forme diferite și toate te conduc în final la nonsens pentru că ele nu au capacitatea de a trege pragul acestei vieți. Câteodată sunt lucrurile materiale cu care te înconjori, alteori sunt vicii, ori teorii menite să te distragă de la Soare.

Să stai drept! să nu te clatini! Adu liniștea în mijlocul tău și lasă-te deschis să primești adevărurile lui Dumnezeu. Ele te pregătesc pentru viața de dincolo, te cresc pentru ceea ce vei fii. Ceea ce vine de la Dumnezeu nu te lasă să clădești sensul pentru viața aceasta ci îți destăinuie cum poți folosi tot ce ai AICI pregătind acel ACOLO spre care toți pășim.

S-ar putea să îți pară greu de pășit pe Calea LUI, mai ales atunci când stimulii mulți ai acestei lumi se vor pune împrejurul tău. Tu caută să sorbi din Dumnezeu puterea de a crede Adevărul Lui.

Toată viața ta, poate să devină împlinirea rugăciunii pe care tu o rostești în fiecare seară:

„Doamne, ajută-mă să ajung cu tine în RAI.”

q2
„Nu iubiţi lumea, nici lucrurile din lume.
Dacă iubeşte cineva lumea, dragostea Tatălui nu este în El.
 Căci tot ce este în lume: pofta firii pământeşti, pofta ochilor şi lăudăroşia vieţii, nu este de la Tatăl, ci din lume.
 Şi lumea şi pofta ei trec,
dar cine face voia lui Dumnezeu rămâne în veac.”

(Biblia)

q5

4 gânduri despre „Săptămâna 3 (din cugetele inimii mele)

Adăugă-le pe ale tale

  1. Am citit aceste randuri cu ochii umezi si tremuratori, gandindu-ma la al meu copil si la viitoarele discutii cu el despre Dumnezeu. Iti multumesc ca alegi sa impartasesti si sa daruiesti atata emotie prin ceea ce scrii si felul in care o faci 🙂 Bucurie multa !

    Apreciază

  2. Sunt bucuroasa ca am descoperit blogul tau!Este atita sensibilitate,puritate in gandurile tale atunci cand inviti Cerul sa te locuiasca! Cuvinte adevarate soptite sufletelor noastre! Multumesc Andreea!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: