Post…de zahăr

zahar

Pentru o vreme am înlocuit zahărul alb cu zahărul brun. De aproximativ o lună am decis să nu mai cumpăr deloc zahăr. M-am angajat într-o luptă grea pentru mine și familia mea (pentru că dulciurile au fost și încă sunt cele mai mari ispite pentru mine). Oriunde merg ochii mei cad prima oare pe dulciuri și mâna mea se întinde cu lăcomie după ele.

Nu e o noutate că zahărul e dăunător. Știm cu toții că el aduce probleme de natură fizică și psihică.

Pentru că trupul e Templul Duhului Sfânt cred că suntem responsabili să îi purtăm de grijă. Pentru mulți care se întorc la Hristos e ca literă de lege renunțarea la tutun și alcool. Pentru că nu sunt dependentă de tutun și alcool încerc să caut viciile mele (mascate) și să îmi duc luptele cu ele. Mă declar dependentă de zahăr. Această dependență de a mânca mereu ceva dulce îmi dăunează atât pe plan fizic, cât și pe plan psihic.

Am decis să iau o perioadă de post…post de zahăr. În această perioadă cred că trupul va trece prin stări grele. Voi pofti prăjituri, biscuiți, cornuri umplute… Mâna va dori să le prindă și să le arunce în trupul meu. Mintea îi va porunci să se abțină. Sufletul va fi tulburat. Voi călători îmbracată cu frustrare și neliniște.

Azi mi-e clar că: ,, Simptomele produse de tulburările zahărului din sânge, numite tehnic disglicemii, sunt numeroase și includ oboseala, iritabilitatea, amețeala, insomnia, transpirația excesivă, puterea redusă de concentrare și pierderile de memorie, setea excesivă, depresia, crizele nejustificate de plâns, dereglările digestive și vederea încețoșată….

Al doilea motiv pentru care zahărul este atât de nociv îl constituie faptul că el devorează întreaga rezervă de vitamine și minerale. De exemplu, fiecare linguriță de zahăr ne consumă tot stocul de vitamine B, ceea ce ne va mări carența. Vitaminele B sunt vitale pentru maximizarea performanțelor noastre mintale. Aproximativ 98% din cromul prezent în trestia de zahăr se pierde prin extragerea zahărului din ea. Acest mineral este vital pentru menținerea stabilă a nivelului de zahăr din sânge.

…Zahărul a fost acuzat că ar genera comportament agresiv, anxietate, hiperactivitate și deficit de atenție, depresie, tulburări de nutriție, oboseală, dificultăți de învățare și sindrom premenstrual (SPM).

Dr Carl Pfeiffer, fondator al Princeton’s Brain Bio Centre în anii 80, a clasificat tulburările zahărului din sânge ca reprezenând unul dintre cei cinci factori principali care produc schizofrenia.,, – Gândești așa cum mănânci – Patrick Holford

Am nădejdea că acest post va schimba ceva și abstinența aceasta se va prelungi… Am luat această decizie de dragul soțului meu (care insistă de multă vreme să renunț la zahăr), de dragul lui Rafael și al copiilor pe care ni-i dorim. Aș vrea să știu că fac tot ce pot și știu pentru a preveni și a ține sub control boala psihică.

Ca să fie negru pe alb: nu voi cumpăra zahăr alb sau brun pentru casa noastră, voi evita toate dulciurile din comerț sau casă (cu excepția situațiilor în care aș putea răni pe cineva prin refuz ), la nunțile la care voi participa ca fotograf voi evita masa cu dulciuri și voi privi spre fructe, voi verifica etichetele produselor cumpărate spre a detecta zahărul din ele. Voi așeza produsele înapoi pe raft și voi căuta produse care îmi îngrijesc și îmi vindecă trupul.

Și am nădejdea că Domnul întărește pașii omului, când îi placea calea lui.

 

 

3 gânduri despre „Post…de zahăr

Adăugă-le pe ale tale

  1. Andre, felicitari in decizia luata! Ca sa nu itu fie atât de greu,poti înlocui zaharul cu zahar de curmale, care sunt practic curmale uscate si maruntite sau zahar de cocos.

    Apreciază

  2. Felicitari pentru de decizie. Vizioneaza, cand ai timp, documentarul „Fed up”. O sa te convingi, si mai mult, de importanta deciziei luate

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: