Să dăruim!

biciclete

 

Soțul meu a răsfoit o carte de afaceri într-o librărie. Cartea nu era scrisă din perspectivă creștină. Era un fel de ghid, o culegere de sfaturi practice prin care să prosperi financiar.

Primul sfat era : Să Dăruiești. Un alt sfat era: Să Dăruiești și mai Mult.

Pentru că ne frământăm de o vreme cu aspectul dăruirii am fost uimiți să vedem cum o carte care nu avea legătură cu Dumnezeu și cu poruncile Lui dă acest sfat. Provocată de discuția cu soțul meu, de discuțiile cu alți prieteni, de ideea site-ului  http://www.nulvandilfaccadou.ro/acasa și de pasajele din Biblie pe care le citesc în această perioadă m-am așezat aici cu gândul de a vă îndemna să dăruiți…mult, cât mai mult, să vă imbogățiți sărăcindu-vă de dragul altora.

„Cine nu adună cu Mine risipește.”

„Vinde-ți ce aveți și dați milostenie. Faceți-vă rost de pungi, care nu se invechesc, o comoară nesecată în ceruri, unde nu se apropie hoțul și unde nu roade molia. Căci unde este comoara voastră, acolo este și inima voastră.”

„Dați și vi se va da, ba încă vi se va turna în sân o măsură bună. îndesată, clătinată, care se va vărsa pe deasupra. Căci cu ce măsără veți măsura, cu aceea vi se va măsura.”

„Atunci Împăratul va zice celor de la dreapta Lui: „Veniți binecuvantații Tatalui Meu de mosteniți Împărăția care v-a fost pregatită de la întemeierea lumii. Căci am fost flămând, și Mi-ați dat de mâncat; Mi-a fost sete, și Mi-ați dat de băut; am fost străin, și M-ați primit; am fost gol, și M-ați îmbrăcat; am fost bolnav, și ați venit sa Mă vedeți; am fost în temniță, și ați venit pe la Mine.”. Atunci cei neprihăniți Îi vor raspunde: „Doamne, când Te-am văzut noi flămând și Ți-am dat să mănânci? Sau fiindu-Ți sete și Ți-am dat de ai băut?. Când Te-am văzut noi străin și Te-am primit? Sau gol și Te-am îmbrăcat? Când Te-am văzut noi bolnav sau în temnită și am venit pe la Tine?”. Drept răspuns, Împăratul le va zice: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori ați făcut aceste lucruri unuia din acești foarte neînsemnați frați ai Mei, Mie Mi le-ați făcut.” Apoi va zice celor de la stânga Lui: „Duceți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic care a fost pregătit diavolului și îngerilor lui! Căci am fost flamand, și nu Mi-ați dat să mănânc; Mi-a fost sete, și nu Mi-ați dat să beau; am fost străin, și nu M-ați primit; am fost gol, și nu M-ati imbrăcat; am fost bolnav și în temniță, și n-ați venit pe la Mine.” Atunci Îi vor răspunde și ei: „Doamne, când Te-am văzut noi flâmând, sau fiindu-Ți sete, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în temniță, și nu Ti-am slujit?” Și El, drept răspuns, le va zice: „Adevărat vă spun că, ori de cate ori n-ați făcut aceste lucruri unuia dintre acești foarte neînsemnați frați ai Mei, Mie nu Mi le-ați făcut.” Și aceștia vor merge în pedeapsa veșnică, iar cei neprihaniți vor merge in viața veșnica.”

Acestea fiind citite și recitite nu-mi rămâne decât să dăruiesc: timpul meu altora, cuvinte, din cele dinlăuntrul meu, din cele din jurul meu. Să mă risipesc de dragul altora …Începând cu cei ai casei mele și continuând cu cei din afara casei. Nu-mi rămâne decât să transpir de dragul altora, să mă doară mușchii sufletului de-atâta risipire, să nu mă mai gândesc la mine ci la ceilalți, la binele lor, la înflorirea lor. Să înghit în sec când aș putea să rănesc prin cuvintele mele. Să iert, DAAA, să dăruiesc iertare chiar și când nu-mi este cerută. Să-mi curăț mintea de gândurile ei rele dăruind și celor ce-mi fac rău, obligându-mă la dăruire necondiționată. fără interes. Să mă educ lângă Dumnezeu…spre a DA altora și în final lui Dumnezeu, ceea ce niciodată nu mi-a aparținut de fapt ci mereu a fost a Lui Dumnezeu.

Doamne ajută-mă Tu  și învață-mă să mă uit la Tine și să copiez tainele acestui joc în care tu arunci în poala vieții mele binecuvîntări peste binecuvîntări, arătîndu-Ți bunătatea și mă îndemni să le dau mai departe…ca să ajungă în final tot la Tine, de unde au plecat, fără ca Tu să ai nevoie de ele. Înțeleg din asta că Tu îmi construiești bogățiile Cerești din ceea ce Ți-am înapoiat. Mai văd un lucru…cu cât dăruiesc mai mult primesc mai mult și sunt pusă în situația de a dărui și mai mult. Îmi spui că așa și doar așa îmi strâng comori în Cer…și mă asiguri că Acolo nu le rod moliile și nici rugina, nici hoții nu le fură. Doamne, ajută-mă să stau mereu în acest lanț al dăruirii și al agonisirii întru cele de Sus, fără teama că voi sărăci ci adânc încredințată că doar așa mă pot îmbogăti, pe mine și pe cei cărora le dăruiesc.

Vă îndemn să căutați filmul Brtother Sun, sister Moon. E un impuls spre dăruire și risipire..pentru adevărată Agonisire.

2 gânduri despre „Să dăruim!

Adăugă-le pe ale tale

    1. Krista nu mai e langa noi de 4 ani si jumatate. Am donat-o cuiva inainte de nasterea lui Rafael pentru ca spatiul si conditiile nu ne permiteau sa o mai tinem. Era un caine deosebit, desi am iubit-o mult am dat-o pentru ca devenea un stres pentru noi…a omorat gainile vecinilor si am fost amenintati ca o vor otravi….o tineam inchisa intr-o curte mult prea mica pentru nevoia ei de miscare….
      Daca ne ajuta Dumnezeu planuim sa aducem un alt caine in familia noastra, de o alta rasa. Ne plac foarte mult animalele si compania lor. Momentan avem o pisica pe care o indragesc tot mai mult. Si ea coloreaza viata noastra de la sat. 🙂

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: