Păcate capitale – Mîndria (Smerenia) – Iris, 30 noiembrie.

Duminica aceasta va fi o seară specială, cum sunt toate cele în care fratele Marius Cruceru e invitat. Noi vom fi plecați din Cluj…la Oradea. Ne-ar fi plăcut să fim prezenți.

Marius Cruceru

Luna trecută am început o nouă serie din seria Cu irisul deschis sau Irisologii, o serie intitulată Păcatele de moarte sau Păcate capitale. 

pride Mîndria – sursa www,kiriakon.wordpress.com

Duminică seara ne vom ocupa de Mîndrie, păcatul luciferic, păcatul cel mai subtil, păcat greu de identificat, aproape imposibil de probat. Vom încerca să găsim și terapia, Smerenia.

Iată unul dintre cele mai dure texte din Sfînta Scriptură, Iacov, capitolul 4. Limbajul este extrem de dur în original. Suflete preacurvare este o traducere eufemistică. Imaginea din spatele cuvintelor Dumnezeu stă împotriva celor mîndri vine din limbajul militar. Dumnezeu își aliniează oștile ca un strateg împotriva celor mîndri. Se opune cu toate forțele Lui, și ce forțe, împotriva celor care sînt mîndri.

Iacov 4:
1 De unde vin luptele şi certurile între voi? Nu vin oare din poftele voastre, cari se luptă în mădularele voastre? 2 Voi poftiţi, şi nu aveţi; ucideţi…

Vezi articolul original 362 de cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: