Să construim un sat sau un oraș..cu case și stele și oameni

ml012aa01_1200_winvillage4_xl

(sursa foto )

Bunicii noștri își petreceau iernile prin casă, făcând lucruri de mână…în special femeile de la sat făceau asta.

Poate vă amintiți iernile în care în mijlocul camerei stătea un război de lemn …mare… de țesut. Și casa era plină de lână, de lemn, de culori. Și pe atunci lemnele trosneau în sobă în timp ce mâinile bunicii se mișcau harnice. Pe atunci mirosea a cartofi copți, a copii fericiți. Era totul natural: lâna, lemnul, oamenii, hrana.

Ieri am fost într-un mall din Cluj. Vedeam cu ochii mei o mulțime de lucruri și vedeam inima mea într-un mare pericol: de a pofti, de a crede că nu este fericită dacă nu are tot ce vede acolo. Totul la grămadă, totul de-a gata: jucării, hrană, cosmetice… Uneori e nevoie să avem și lucruri de-a gata…

Dar …cât de bine e când nu avem totul de-a gata, ce sentiment frumos e acela de-a face cu mâinile tale hainele, hrana, jucăriile, mobila, cadourile pentru cei dragi. Ce sentiment de împlinire cuprinde ființa când creezi tu ceva, ca un ucenic al Unui Mare Creator. Atunci ești hrănit pe de-antregul. Și ce sentiment măreț să poți dărui din ceea ce ai creat tu. Poate că atunci simțim un strop din cea a simțit Dumnezeu când a creat pentru om …

În contextul iernii și al statului în casă, al nopților lungi, al focului cu lemne am o mare bucurie din a face lucruri cu mâna mea. Și pentru că pruncul meu țopăie toată ziua în jurul meu am căutat să facem lucruri împreună.

Avem în plan să facem un mic sat din hârtie: cu case, stele, copaci…un sat care se pregătește pentru Crăciun. E un mic proiect pe care îl vom duce la bun sfârșit daca ne ajută Dumnezeu.

Cu ajutorul Pinterest -ului am  găsit șabloane pentru case.

Împart cu voi un blog minunat. Veți găsi șabloane pentru cutii, pentru case, veți găsi imprimeuri pentru hârtie. Aveți nevoie de o imprimantă, de foarfecă,hârtie, de culori, ceva lipici și multă dragoste.

http://melstampz.blogspot.ro/2008/09/wee-houses-35-templates-tutorials.html

Spor și inspirație!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: