Nu mai ştim a trăi pentru Cer

De-atâta alergare prin lume,

de-atăta trudă după a fi şi a avea am pierdut simţurile noastre.

Nu! Nu mai ştim cum miroase Cerul…

IMG_6307

Ne-am înconjurat cu atâtea lucruri pământeşti şi nu mai ştim cum e să stai cu inima deschisă ca să picure cu minuni bunul Dumnezeu. Am făcut din El un subiect al duminicilor şi refuzăm să ducem mântuirea ce ne-a fost dată mai departe .

IMG_6261

Preferăm să îngropăm tot ce ne aduce aminte că nu suntem pentru aici.

Suntem de neoprit, imposibil de liniştit.

Ne-am pus obloane pe celule ca să nu vedem că tot ce strângem pe pământ este mâncat de molii şi rugină şi asemeni unor bolnavi de uitare continuăm să lărgim împărăţia noastră.

IMG_6651

Ne-au înţepenit încheieturile mădularelor pentru că nu le mai întindem ca să dăm ci doar ca să primim. Picioarele scârţâie la orice pas făcut pentru altul pentru că de vreme lungă stau pe loc clădind propria împărăţie.

IMG_6321

IMG_6331

Îngrijorarea ne-am luat-o ca haină în fiecare dimineaţă şi am uitat, din nou am uitat să dăm perdeaua la o parte şi să privim la păsările cerului şi la crinii de pe câmp.

Devine parcă imposibil să mai crezi că soluţia e căutarea Împărăţiei lui Dumnezeu.

IMG_6643

…Şi continuăm să consumăm singura viaţă pe care o avem ducându-ne cât mai departe de inima Tatălui, pe cărările poftelor noastre. Mestecăm viaţa fără tihnă, neliniştit, iute…Ne scârbeşte mirosul oamenilor în nevoie.

Vedem în cele ce nu sunt trepte ale înălţării piedici,

în cele ce ne-ating în inimi mari primejdii.

IMG_6304

Preferăm să tragem psihotic, fum după fum clipele, cu ochii rătăciţi în gol şi cu buzele tremurând după mai mult.

Ne ne mai e nimic îndeajuns şi astfel nu suntem niciodată mulţumiţi: de cât câştigăm, de ce mâncăm, de ţara în care locuim, de lucrurile pe care le avem. Ne-ar fi bine dacă am avea cu ceva în plus, mereu puţin mai mult decât atât.

Chipul ne e încruntat căci şi el a uitat să soarbă din Cer bucuria.

IMG_6607

Câteodată răsfoind Cuvintele Scripturii ne tresare inima dându-şi seama că trăieşte în neascultare de Dumnezeu: ,, Acesta e Fiul Meu, de El să ascultaţi!,,

De cine să ascultăm? De Cel care a spus să întorc şi celălalt obraz când sunt lovită pe unul, să dau celui ce-mi cere şi să nu întorc spatele celui ce vrea să se împrumute de la mine, să iubesc pe vrăjmaşi, să biencuvintez pe cei ce mă blastămă, să fac bine celor ce mă urăsc şi să mă rog pentru cei ce mă asupresc şi mă prigonesc?…ca să fiu fiică a Tatălui din Ceruri…

Să-L ascult pe Cel care spune să strâng comorile în Cerul cel ascuns şi tainic pe care nu îl pot vedea?

Să am încredere în El, în Cel ce pare a cere totul pentru El…eu omul cel egoist şi lacom care ar vrea să strângă până şi vîntul în pumni?

IMG_6588

……

Mă cobor în mine şi scot tot ce nu este vrednic de a sta în Lumină, pentru ca Tu Doamne să le îneci într-o mare de iertare şi uitare şi să mă faci un om nou…în fiecare zi …om nou.

Ştiu că nu ai trebuinţă să-ţi facă cineva mărturisiri despre mine, nici măcar eu, fiindcă Tu ştii ce este în om. Ştii ce vrea, cum se trudeşte, cum se goleşte şi flămânzeşte. Ştii că nimic în afară de Tine nu-L poate sătura cu adevărat.

Şi chiar de nu plouă cu lacrimi din ochii mei, tot cred că Tu eşti aici.

IMG_6662

Locuieşte-mi celule suflării de viaţă şi umple-mă cu Lumină

pentru ca eu să zburd risipind Lumina

şi să şoptesc prin tot ce înfăptuiesc despre Mântuirea ce o dai doar Tu.

 

8 gânduri despre „Nu mai ştim a trăi pentru Cer

Adăugă-le pe ale tale

 1. Am recitit art.cu cerul;de fiecare data cand il citesc,descopar inca ceva nou pentru sufletul meu.Andreea tu cand te rogi in cursul unei zile?citesti zilnic rugaciunile sau te rogi mereu cu fiecare lucru ce trebuie sa-l faci si spui si rugaciuni nescrise.Dumnezeu sa aiba grija de sarcina ta in fiecare clipa!.Salutari lui Rafael!Te pup.

  Apreciază

  1. Draga Oana…eu incerc sa incep ziua cu dumnezeu, sa citesc din sfanta Scriptura si sa pun ziua in Mainile lui Dumnezeu…Si apoi peste zi incerc sa tin inima Sus si sa cer calauzirea lui Dumnezeu prin rugaciuni scurte: ca sa spun, sa actionez, sa fac voia Lui… un om drag spunea ca viata noastra trebuie sa fie traita in atmosfera de rugaciune, sa ajungem la rugaciunea neincetata… Minunata provocare…
   Va trimit cu vantul de toamna ganduri bune si bucurie! Dumnezeu sa fie cu voi in tot ce vet face!

   Apreciază

 2. Iti multumesc pentru aceste incurajari proaspete pentru sufletele noastre, in umblarea cu Domnul! Esti o binecuvantare! Te imbratisez cu drag din Vermont!

  Apreciază

 3. Suflet frumos, mulțumesc! Mulțumesc că făcând curățenie în sufletul tău, ne provoci și pe noi să facem la fel. Cu lacrimi în ochi te îmbrățișez. Dumnezeu să-ți poarte de grijă. 🤗

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: