4. Scrisoare…dragului meu, RAFAEL

E una din zilele lunii febrauarie. Afară ninge. Un strat de un alb curat acoperă orice urmă de mizerie, se lasă domol peste fâșiile de gri și maro. E un dar pentru ochii mei acest dans la care privesc prin perdeaua transparentă a dormitorului.

Tu ai fost cel care a tăbărât azi în liniștea dimineții mele, ai călcat cu bucuria ta în timpul meu cu Dumnezeu, ai dat lacrimile toate la o parte și ai strigat:

„ – Mami, ninge! Mami, ai văzut cum ninge?

– N-am văzut până acum când mi-ai arătat tu. Mulțumesc!”

3

Copil cu păr bălai și cer înghițit în ochi, mi-a fost dor să scriu rânduri pentru tine, să plămădesc din nesfârșite gânduri și emoții ce le am lângă tine un șirag de cuvinte pe care să le ții cândva agățate de inima ta.

Simt că acest mod de a te iubi, deși nu costă nimic, va deveni un cadou valoros, că va fi calea prin care copilăria ta te va însoți la maturitate întărind ceea ce ai trăit în casa noastră.

Pentru că oricâți bani aș avea și oricâte lucruri materiale aș agonisi pentru tine și drumul tău, n-am cum să strecor în ele adevărata valoare a vieții pe pământ. Comorile strânse aici sunt adesea o mare piedică, o sfoară groasă și tare prin care inima rămâne mult prea legată de pământ.

IMG_8979

Rânduri ieftine, scrise cu un creion ieftin pe niște foi ieftine…iată ce vreau să îți dăruiesc din vreme în vreme.

Știu că ai început să iubești banii. Vreau să știi prunc drag că adevăratele comori nu se pot cumpăra cu bani…să știi iar că banii tăi au valoare doar atunci când repeți fără pic de teamă gestul de acum câteva zile.

Era dimineață și un om sărac venise la noi. Tu ai cuprins în pumn o parte din banii strânși pentru cal (noul tău vis), ai venit timid spre scaunul pe care ședea și ai deschis pumnul lăsând să plece…banii. I-ai lăsat să coboare spre un alt pumn deschis. Astfel i-ai valorificat și le-ai dat un sens veșnic, ai croit cel mai înalt drum pentru ei, i-ai lăsat să plece dintr-un pumn spre alt pumn, dintr-o inimă dornică să-i țină și să agonisească spre o inimă dornică să primească. Dacă nu faci aceasta cu ceea ce ai pregătești ruinarea inimii tale.

Drag om, ai 7 ani. Lunile trec iute și te apropii de 8.

IMG_8996

De când s-a născut fratele tău am mai puțin timp pentru tine și e tare dureros pentru inima mea de mamă, dar dacă timpul fizic a scăzut a crescut altceva în locul lui: nădejdea că Dumnezeu va cârmui viața ta și visele tale, că te va călăuzi pe cărările plăcute Lui chiar și atunci când eu, răpusă de oboseală reușesc doar să așez hrana în farfuria ta, fără să mai am resurse pentru a povesti cu tine, chiar și atunci când dorm sau sunt acaparată de Efraim fără să am răgaz să mă uit adânc în ochii tăi ca să pătrund în frământările lor.

IMG_8971

Azi am mers împreună la stomatolog pentru durerea măselelor tale. Te-am însoțit cu inima emoționată, cu gândul ei că ți-aș lua eu durerea și teama și zbaterea picioarelor, ți-aș lua privirea tulburată și tremurul degetelor, ți-aș lua obrajii palizi și pe toate le-aș duce în locul tău.

N-am avut acest drept, nici această putere, dar am primit amândoi un dar: să te țin în brațe în timp ce tu porți durerile, zbaterile, temerile.

Ah! copil luminos…ce șansă am primit amândoi! Șansa de a ne reaminti cum Dumnezeu ne ține inima în inima Lui, pumnii strânși de durere în Palmele Lui calde, cum ne șoptește IUBIRE, ne șoptește CURAJ, ÎNVIORARE, RĂBDARE, cum stă cu toate simțurile conectat la greul nostru și nu ne lasă nici un gram de clipă.

IMG_8968

Da Rafael, palma Lui e mai mare decât planeta, decât universul, decât infinitul durerilor noastre. E gata să se facă cuib, gata să reverse un râu nesfârșit de pace în noi și prin noi.

Ești un …da, tu ești un om irepetabil. Poți transforma lumea în care te miști, poți!

IMG_9667IMG_8948

Copilule ce iubești dealurile și oile și viața: POȚI!

IMG_89531121

Și nu poți prin puterea ta ci prin a LUI.

Mi-ai spus aseară, în timp ce eu te încurajam pentru vizita la stomatolog:

„- Sunt puternic, dar mi-e frică.”

Da, tuturor ne e frică, dar puternici sunt cei ce pot cu toate că le e frică, pot să creadă și să se bizuie pe puterea lui Dumnezeu, lăsând urme de LUMINĂ!

Puternici sunt cei care știu că sunt incapabili fără Dumnezeu.

Poți viteazule! Poți totul în Hristos care te întărește în orice loc, în orice clipă, în orice vreme.

El e arma cea mai bună și Cel mai SIGUR SCUT!

IMG_9683

Ți-am scris ție,

unui copil visător,

unui iubitor de arme și scuturi,

unui îndrăgostit de dealuri și aventură.

Ți-am scris …pentru că te iubesc.

 

6 gânduri despre „4. Scrisoare…dragului meu, RAFAEL

Adăugă-le pe ale tale

 1. Ești o minune de om, Andreea! O minune care împărtășită, a dat viață altor minuni..
  Te-am citit printre lacrimi și vreau să știi, draga mea, că tu nu pe o ‘foaie ieftină’ ai scris, ci direct pe sufletele noastre!
  Îmi doresc să aveți viață lungă împreună, iar Dumnezeu să nu-și întoarcă niciodată privirea de la colțul vostru de Rai pe Pământ.
  Numai bine,
  Roxu.

  Apreciază

  1. 🙂 ce bine că Dumnezeu poate transforma în minune un om păcătos, ce mângâiere mare e aceasta!
   Tu ai citit printre lacrimi ceea ce eu am scris printre lacrimi. Lacrimile pot deveni ferestre, lacrimile sunt cele mai clare ferestre…
   Multumim de toate urarile tale! Sa te managaie Dumnezeu cu ce are mai bun. Binele să curgă peste toată viața ta!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: