E Mai la noi în sat…mai mult din Dumnezeu în toate rănile mele

Câteodată Dumnezeu ne invită în prezența Lui prin pustiu, ne cheamă să gustăm din dulceața Vieții după ce am fost trudiți, morți, singuri… și abia după ce ne vărsăm inima înaintea Lui înțelegem clar că nu este stare prea neagră și moarte prea veche pentru harul Lui și pentru toate mângâierile calde pe care El le păstrează pentru noi.

q8q11

E înnorat. Griul stă deasupra verdelui și se unesc prin ploaie.

Eu stau între ferestre. Urechile ciulite află glas de păsări. Ochii larg deschiși primesc această zi umedă cu bucurie. Am parte de câteva minute pe care le socotesc a fi un mare dar. E multă liniște în ele. Nici o voce, nici un joc, nimic de înfăptuit. Stau aparent singură, tolănită printre perne, cu picioarele cuprinse în ciorapi de lână și caut să întâlnesc Glasul lui Dumnezeu, să-I pipăi puterea și să exclam: L-am găsit…Acesta e. Să-L deosebesc din sutele de gânduri, din pornirile firii mele, din pornirile adâncimilor mele. Pentru că a afla glasul Lui e izvorul păcii mele chiar și când în jur e freamăt și război.

„Vă dau pacea Mea…”

q2q4

Cu adevărat, la ce mi-ar folosi să dobândesc lucruri aparent bune dacă ele vin ca hoț al păcii mele? Am auzit că tulburarea e tronul celui rău. Și n-a fost greu să văd că e așa. Mi-am privit ființa și manifestarea ei în tulburare și a fost clar că vocea lui Dumnezeu se stinge în zgomotul interior.

q17q14q13

Acesta e punctul în care mă mut din dialogul meu cu Dumnezeu, din rugăciunea ce se cere a fi neîncetată în convorbirea cu mine, cu toate poftele și pornirile mele pe care ajung mai apoi să le îndreptățesc. Așa încep să croiesc drumul către GOL, singurătate, pustiu.

„Pentru a ne putea ruga, trebuie să ne aflăm în interiorul acelui loc numit Împărăția lui Dumnezeu. Trebuie să recunoaștem că El este Dumnezeu, că El este Împărat și că trebuie să ne predăm Lui. Să ne îngrijim măcar să aflăm care este voia Lui, chiar dacă nu suntem deocamdată în stare să o împlinim.”

(Antonie Bloom – Școala rugăciunii)

q3q6

E Mai în satul nostru și e mai mult din Dumnezeu în toate rănile mele. Acum când încerc să renunț la antidepresive, când drumul acesta de întoarcere e încărcat cu stări ciudate, cu dureri de cap, cu un amestec de emoții nenaturale, cu scurtcircuite în gândire și simțire, cu gânduri de toate culorile, văd din nou că nu este alt loc de refugiu …că rugăciunea și chemarea numelui Lui îmi pot deveni adăpost. Și vulnerabilitatea mea e mereu un teren de luptă crâncenă între două împărății.

Vreau!! Cu toată ființa vreau să rămân în cea de Lumină.

q15

………………………..

Tresar de bucurie.

Am văzut și nimic nu poate anula imaginea unui om bolnav care după ce a primit o perfuzie cu lumină a fost ridicat, a înflorit, a devenit și el lumină.

Ființa umană e mai mult decât o aglomerație de celule, e infinit mai mult decât un trup de carne. Și doar înțeleasă altfel poate fi tratată diferit și vindecată deplin.

q9

Dacă în preajma noastră sunt oameni bolnavi e nevoie să ducem lumină în universul lor, să o injectăm până în adâncimea lor. E nevoie să-i iubim de-adevăratelea, așa cum ne iubește și ne călăuzește Dumnezeu, să-i odihnim în iubirea noastră, să rostim cuvinte care mângâie, pansează, ridică, care mută gândul și inima în realitatea lui Dumnezeu.

„Tot ce faceți, să fie făcut cu dragoste.”

(Biblia)

q16q1q10q7

Tot…

să întindem farfuria cu dragoste

să așezăm cana cu ceai

să ungem cu alifie rănile

si să privim cu DRAGOSTE.

Să așezăm perna sub piciorul rupt cu dragoste,

să umplem sticla cu apă

și să închidem ușa cu DRAGOSTE.

TOTUL cu dragoste…pe inimă să ne fie gravat clar: DRAGOSTEA.

Căci aceasta-i Calea aceea nespus mai bună decât toate celelelalte pe care le-am putea alege.

q12

vă las în dar cuvintele Scripturii, despre ce înseamnă această cale…

 

Un gând despre „E Mai la noi în sat…mai mult din Dumnezeu în toate rănile mele

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: